ورود به حساب

نام کاربری گذرواژه

گذرواژه را فراموش کردید؟ کلیک کنید

حساب کاربری ندارید؟ ساخت حساب

ساخت حساب کاربری

نام نام کاربری ایمیل شماره موبایل گذرواژه

برای ارتباط با ما می توانید از طریق شماره موبایل زیر از طریق تماس و پیامک با ما در ارتباط باشید


09117307688
09117179751

در صورت عدم پاسخ گویی از طریق پیامک با پشتیبان در ارتباط باشید

دسترسی نامحدود

برای کاربرانی که ثبت نام کرده اند

ضمانت بازگشت وجه

درصورت عدم همخوانی توضیحات با کتاب

پشتیبانی

از ساعت 7 صبح تا 10 شب

دانلود کتاب Biofortification of Food Crops

دانلود کتاب تقویت زیستی محصولات غذایی

Biofortification of Food Crops

مشخصات کتاب

Biofortification of Food Crops

ویرایش: 1 
نویسندگان: , , ,   
سری:  
ISBN (شابک) : 9788132227144, 9788132227168 
ناشر: Springer India 
سال نشر: 2016 
تعداد صفحات: 489 
زبان: English 
فرمت فایل : PDF (درصورت درخواست کاربر به PDF، EPUB یا AZW3 تبدیل می شود) 
حجم فایل: 9 مگابایت 

قیمت کتاب (تومان) : 39,000



کلمات کلیدی مربوط به کتاب تقویت زیستی محصولات غذایی: علوم غذایی، تغذیه، علوم گیاهی، کشاورزی، بهداشت عمومی



ثبت امتیاز به این کتاب

میانگین امتیاز به این کتاب :
       تعداد امتیاز دهندگان : 10


در صورت تبدیل فایل کتاب Biofortification of Food Crops به فرمت های PDF، EPUB، AZW3، MOBI و یا DJVU می توانید به پشتیبان اطلاع دهید تا فایل مورد نظر را تبدیل نمایند.

توجه داشته باشید کتاب تقویت زیستی محصولات غذایی نسخه زبان اصلی می باشد و کتاب ترجمه شده به فارسی نمی باشد. وبسایت اینترنشنال لایبرری ارائه دهنده کتاب های زبان اصلی می باشد و هیچ گونه کتاب ترجمه شده یا نوشته شده به فارسی را ارائه نمی دهد.


توضیحاتی در مورد کتاب تقویت زیستی محصولات غذایی



فصول ارائه شده در این کتاب «تقویت زیستی محصولات غذایی» نشان می دهد که چگونه مداخلات فناوری کشاورزی نقش واقعی در کاهش سوء تغذیه دارد. این کتاب نقش رویکردهای چند رشته‌ای را برای مقابله با چالش‌های سوء تغذیه با ریز مغذی‌ها یا گرسنگی پنهان که یک مسئله سلامت عمومی نگران‌کننده در اکثر نقاط جهان از جمله هند است، برجسته می‌کند. در این تلاش، رویکردهای مختلف غنی‌سازی زیستی مانند زراعی (یا غنی‌سازی)، اصلاحی، بیوتکنولوژیکی، فیزیولوژیکی، میکروبی و غیره، وظایف مختلف خود را برای غنی‌سازی مواد مغذی محصولات غذایی از جمله غلات و حبوبات انجام داده‌اند. محتویات کتاب ثابت می کند که گیاهان تقویت شده زیستی دارای پتانسیل کافی برای تغذیه خاک های خالی از مواد مغذی، کمک به افزایش بهره وری محصول و ارائه مزایای تغذیه ای برای گیاهان، انسان و دام هستند. محتوا و کیفیت اطلاعات ارائه شده در این کتاب قطعاً ایده‌های بدیع متعددی از تکنیک‌های پیشرفته ارائه می‌کند و افکار و جهت‌گیری‌های نوآورانه را در میان محققان و سیاست‌گذاران در زمینه تقویت زیستی تحریک می‌کند. علاوه بر این، مشارکت های ارائه شده در کتاب منبع خوبی از دانش پیش زمینه و دانش فنی برای آموزش خوانندگان در مورد تقویت زیستی خواهد بود. نویسندگان امیدوارند که کتاب «تقویه زیستی محصولات غذایی» بستر مناسبی را در تلاش جمعی ما برای گفتگوی مناسب بین دانشمندان، محققان، کارآفرینان، سیاست گذاران و کشاورزان در کاهش مشکلات جوانه زنی فراهم کند. سوء تغذیه از طریق رویکردها و ابزارهای جدید.


توضیحاتی درمورد کتاب به خارجی

The chapters presented in this book ‘Biofortification of Food Crops’ depict how agricultural technological interventions have true role in alleviating malnutrition. This book highlights the role of multidisciplinary approaches to cope up with the challenges of micronutrient malnutrition or hidden hunger which is an alarming public health issue in most parts of the world including India. In this endeavour, different biofortification approaches such as agronomic (or ferti-fortification), breeding, biotechnological, physiological, microbial etc. has fulfilled their different mandates of nutrient enrichment of food crops including cereals and pulses. The contents of the book proves that biofortified plants have adequate potential to nourish nutrient depleted soils, help increase crop productivity and provide nutritional benefits to plants, humans and livestock. The content and quality of information presented in this book will definitely provide multiple novel ideas of advance techniques and will stimulate innovative thoughts and directions amongst researchers and policy makers in the field of biofortification. In addition, the contributions presented in the book will be a good source of background knowledge and technical know-how to educate the readers about biofortification. The authors hope that the book entitled “Biofortification of Food Crops” would provide a suitable platform in our collective efforts for an appropriate dialogue among the scientists, researchers, entrepreneurs, policy makers and farmers in reducing the budding issues of malnutrition through novel approaches and means.



فهرست مطالب

Front Matter....Pages i-xiv
Front Matter....Pages 1-1
Biofortification: Introduction, Approaches, Limitations, and Challenges....Pages 3-18
Global Poverty, Hunger, and Malnutrition: A Situational Analysis....Pages 19-30
Zinc in Crops and Human Health....Pages 31-40
Food Legumes for Nutritional Security and Health Benefits....Pages 41-50
Biofortification of Food Legumes and Bioavailability of Nutrients....Pages 51-60
Nutritional Benefits of Winter Pulses with Special Emphasis on Peas and Rajmash....Pages 61-71
Nutritional Benefits of Pigeonpea....Pages 73-81
Front Matter....Pages 83-83
Enriching Nutrient Density in Staple Crops Using Modern “-Omics” Tools....Pages 85-103
Transgenic Strategies Towards Nutritional Enrichment of Crops....Pages 105-113
Genomics-Enabled Breeding for Enhancing Micronutrients in Crops....Pages 115-128
Zinc Transporter: Mechanism for Improving Zn Availability....Pages 129-146
Biofortification Through Breeding Interventions in Lentil....Pages 147-156
Front Matter....Pages 157-157
Soil Factors Associated with Micronutrient Acquisition in Crops- Biofortification Perspective....Pages 159-176
Nutrient Mining: Addressing the Challenges to Soil Resources and Food Security....Pages 177-198
Improving Protein Density in Food Legumes Through Agronomic Interventions....Pages 199-215
Micronutrient Deficiencies in Humans and Animals: Strategies for Their Improvement....Pages 217-228
Micronutrient Fertilizers for Zinc and Iron Enrichment in Major Food Crops: A Practicable Strategy....Pages 229-236
Soil Test Crop Response: Concepts and Components for Nutrient Use Efficiency Enhancement....Pages 237-246
Front Matter....Pages 247-247
Biofortification with Microorganisms: Present Status and Future Challenges....Pages 249-262
Plant Growth Promoting Rhizobacteria in Nutrient Enrichment: Current Perspectives....Pages 263-289
Front Matter....Pages 247-247
Role of Phytosiderophores in Acquisition of Iron and Other Micronutrients in Food Legumes....Pages 291-302
Selenium Bioavailability Through Microbes....Pages 303-316
Physiological Processes Toward Movement of Micronutrients from Soil to Seeds in Biofortification Perspectives....Pages 317-329
Front Matter....Pages 331-331
Antinutrients Restraining Biofortification....Pages 333-348
Nutritional Enhancers/Promoters in Biofortification....Pages 349-357
High Beta-Carotene Rice in Asia: Techniques and Implications....Pages 359-374
Biofortified Wheat for Mitigating Malnutrition....Pages 375-385
Specialty Corn for Nutritional Security and Dietary Diversification....Pages 387-398
Biofortification of Pearl Millet for Nutritional Enrichment....Pages 399-408
Biofortification for Nutrient-Rich Millets....Pages 409-420
Pre- and Post-harvest Management of Physical and Nutritional Quality of Pulses....Pages 421-431
Enriched Potato for Mitigating Hidden Hunger....Pages 433-457
Front Matter....Pages 459-459
Nutri-farms for Mitigating Malnutrition in India....Pages 461-477
Biofortification: Pathway Ahead and Future Challenges....Pages 479-492




نظرات کاربران